Ана Ивановска

Sono Ana Ivanovska e attualmente studio medicina veterinaria a Parma, Italia. A differenza degli altri, io ho studiato solo un anno nella Scuola Privata di Lingua Italiana - Ausonia, ma sono riuscita ad acquisire conoscenze di base della lingua italiana con le quali ho affrontato una sfida – studiare medicina veterinaria in Italia...

Бисера

Бев четврто одделение кога се запишав на првиот курс по италијански јазик. Убави моменти и незаборавни спомени ме врзуваат со Аузонија, со сите изминати години и настани поврзани со изучувањето на италијанскиот јазик. Сеуште се сеќавам на детските песнички на италијански јазик, на вкусните колачиња што ни ги носеа гостите од Италија, на јавните часови организирани за нас и нашите родители по секоја завршена година и нашите грешки кои само ние ги откривавме...

Даниел Китаноски

"Ciao, Io sono Daniel. Мојата навидум невозможна задача или потреба да совладам елементарен Италијански јазик за многу кратко време или 7 дена, пробав да ја реализирам во "Аузонија" под форма на интензивен скратен курс и иако научив да кажам неколку реченици делумно разбирајќи ја логиката на зборовите...

Сара Христова

Престојот во Италија ми беше прекрасен, поминав феноменално. Персоналот во училиштето е секогаш спремен да помогне за било што. Часовите се интересни, се учи за италијанската култура, музика и кујна. Училиштето секој викенд организира ексурзии со кои можат да се запознаат и други области во Италија, покрај Фиренца...

Кјетил Паулсен

Имам двe часа по македонски секоја недела. Почнав веднаш кога дојдов во Македонија во 2009 како Норвешки амбасадор. Мојата професорка е Јулијана Синадиновска. Таа е многу способна, многу трпелива и одлична учителка...

Мартин Пуцакоски

Моето име е Мартин Пуцакоски, студент сум втора година на економскиот државен факултет во Љубљана, Словенија. Наредната учебна година ќе студирам во Рим, на Универзитетот „Ла Сапиенза“ и заради тоа се решив да учам италијански јазик за почетници....