Кјетил Паулсен

Имам двe часа по македонски секоја недела. Почнав веднаш кога дојдов во Македонија во 2009 како Норвешки амбасадор. Мојата професорка е Јулијана Синадиновска. Таа е многу способна, многу трпелива и одлична учителка.

Ако учам македонски пребавно е само моја грешка. Мојата учителка се труди најдобро и никогаш не се предава. Можам силно да ја препорачам неа на секоj што е заинтересирен да го научи македонскиот, овој фантастичко јазик на Балканот, и исто така сака да ја има најдобрата професорка.

Г-дин Кјетил Паулсен, Амбасадор на Кралството Норвешка во Македонија (јули 2011)