Екскурзии

Од 2004 година аузонија започна да оргнизира и екскурзии во италија, првата наша екскурзија беше за карневалот во венеција во 2004 година а последните две екскурзии што ги организиравме со наши ученици се во јуни 2011 во рим и во октомври 2011 повторно во венеција . Екскурзиите се едукативни и имаат за цел насите ученици директно да ги запознаат културните и традиционалните одбележја на италијанската култура

Ели и Елена

Посетата на Италија беше вистинско доживување и големо искуство. Доколку никогаш не сте ја посетиле таа нека биде вашата следна дестинација. Доволни ви се неколку денови да ја почувствувате магијата која таму се случува. Кога патувате во некоја земја, велат најважно е да ги посетите големите градови бидејќи тие можат да ви понудат повеќе...

Бојана

Моето име е Мартин Пуцакоски, студент сум втора година на економскиот државен факултет во Љубљана, Словенија. Наредната учебна година ќе студирам во Рим, на Универзитетот „Ла Сапиенза“ и заради тоа се решив да учам италијански јазик за почетници....

Моника

Во февруари 2004 за време на Венецијанскиот карневал за прв пат имав прилика да ја посетам Италија. Престојувавме во хотелот °La Torre° во малото гратче Тјене каде што имав многу убав престој благодарение на квалитетната услуга...