Аузонија е вистинскиот избор за сите оние што сакаат да го започнат или да го продолжат учењето на италијанскиот јазик. Нашето мото е: “Да го научиме италијанскиот јазик и да ја доближиме италијанската култура до нашите слушатели на комуникативен и забавен начин“.Училиштето за италијански јазик Аузонија е основано во 1997 година од Јулијана Синадиновска , и е прво приватно училиште во Македонија специјализирано за изучување на италијанскиот јазик. Јазикот се изучува на комуникативен начин според најсовремена програма, а се користат и други разновидни аудио-визуелни средства, дидактички игри и квизови. Сето тоа придонесува Аузонија да биде вистинско место за изучување на италијанскиот јазик, традицијата и на сите области од италијанската култура.

повеќе